dilluns, 12 d’abril del 2010

1a Marató de la Fageda i 2a Marxa Pujada a Pallerols

Gràcies!

Esta és la paraula!

Un èxit segons els participants, un èxit que intentarem que l'any vinent siga dos vegades un èxit, gràcies a tots!

Crònica (sèria) per Manel Tomàs:


Aquest diumenge 11 d’abril s’ha cel·lebrat, dins del Circuit 2010 de Curses de Muntanya de les Terres de l'Ebre, la primera edició de la Marató de la Fageda de la Sénia, sobre una distància de 42,5 Km i 2060m desnivell positiu i 146 corredors. Juntament amb la cursa s’ha cel·lebrat també la segona edició de la Marxa de Muntanya Pujada a Pallerols, sobre un traçat de 17,6 Km amb un desnivell positiu de 656 metres. La Marxa de Muntanya ha comptat amb la participació de 227 corredors.

Després de la seva primera experiència organitzativa en l’àmbit del Circuit el passat any 2.009, el Centre Excursionista Refalgarí de la Sénia va decidir per a la temporada d’enguany intentar organitzar la primera cursa de muntanya de les Terres de l’Ebre sobre la distància clàssica de la Marató, dissenyant un espectacular circuit aprofitant la proximitat del Parc natural dels Ports. Des de la ubicació de la sortida i arribada al Poliesportiu de la Sénia, els corredors sortien en la direcció de la Font de la Verge de Pallerols, i seguint el traçat del sender PR-C-82 –l’antigament anomenat Camí del Ròssec–, s’endinsaven pels paratges del Racó del Tabac, Barranc de la Fou, Fageda del Retaule, Vallcaneres Altes i lo Teixet. El mateix Camí del Ròssec portava als corredors, carenant entre el barranc de Valldebous i del Fargal, a l’últim descens cap a La Sénia, que deixaria sentir a corredors i corredores els rigors propis de la distància de marató.

En la categoria masculina el dominador de la Cursa i clar guanyador ha estat el sènior Ahmed El-Qayed, de la UEC Tortosa, amb una gran marca de 3:47:14 hores, revalidant la seva victòria de 2.009 a La Sénia. El segon classificat ha estat en Jaume Folguera Robert, de la UEC Anoia, amb 3:49:44, acompanyant-los en el podi final Angel Foz Molins, de Orinoco Alcañiz. El triomf en categoria Veterans masculí se l’ha endut Arturo Sanz Gargallo, de la A.E. Alcanar, i en categoria Màster masculí la primera posició ha estat per a Paco Mariné Ollé, de CEU Sudactiu (Ulldecona).

Entre les dones continua el domini en la temporada de la sènior Ragna Cathelijne Debats, del C.E. Xerta, que amb una marca de  4:56:30 hores ha estat la triomfadora a la meta senienca. Ana Belén Balagué (5:30:25, UEC Tortosa) i Eva Mº Queral Roca (5:38:53) l’han acompanyat en el podi de la general. La categoria Veterà Femení ha estat dominada per Tere Isierte Foyes (At-Zenet), i finalment, el triomf en Màster femení ha correspost a Amparo Garcia Pellecín (A.E. Alcanar).

A la Marxa de Muntanya el primer classificat ha estat Pedro José Navarrete, del Trail CER La Sénia.

Un matí radiant de primavera i una bona assistència de públic han aportat un excel·lent ambient a la prova esportiva, on ha quedat palès l’esforç organitzatiu del club amfitrió, tant en la vessant purament esportiva com en l’atenció a corredors i acompanyats. La tradicional torrada de germanor al poliesportiu ha posat el punt i final a la primera edició de aquesta Marató de la Fageda, que ha transcorregut sense incidents esportius destacables mes enllà de la pròpia duresa de la cursa. D’altra banda, el circuit no descansa, i en quinze dies es desplaça a Xerta, per a la tercera edició de la Cursa de les Fonts.

Trail CER