dimecres, 20 d’abril del 2011

2a Marató de la Fageda i 3a Marxa Pujada a Pallerols, desde l'interior...

Hola!

Us faré una crònica des de l'interior del que va ser la 2a edició de la Marató de la Fageda i de la 3a Marxa Pujada a Pallerols.

Son les 05.00 del matí i ja no puc dormir, hem quedat a les 05.30 al poli. Caldrà aixecar-se que ja no dormirem...en les lleganyes als ulls soc el segon en arribar, trobo a Gusbi, que encara que sembla mentida, no venia de festa...En això que ja va arribant tota la gent i comencem a muntar tot el "tinglado", dorsals, bosses, esmorzar, arc, taula d'ordinadors, megafonia,..., nervis previs... Així en un no res, ja son les 06.30 i comencen a arribar els corredors, poc a poc, van arribant tots. Alguns problemes de dorsals que resolem ràpidament i en poc ja son les 07.15. Cridem a la gent que s'ha de fer el control de sortida, tots al corralet, preses d'última hora per falta d'algun corredor, res que no es puga solucionar. Conte enrera... i sortida de la 2a Marató de la Fageda!

Ja sens descans ara a pels de la marxa. Comencen a arribar, i es fa un bon tap, son molta gent! Això s'ha de pensar millor per a l'any vinent. Comencen a sortir els típics problemes, gent que agafa el dorsal que no li toca, gent que no surt als llistats, res, tot arreglat! Manel dirigeix l'orquestra de la marxa perfectament. Son les 08.15 i la gent sembla que no vol marxar de la vora de l'esmorzaret que els tenim preparat. Els cridem a tots i poc a poc els tenim controlats al corralet de sortida. Les 08.34, tots llestos i sortida de la 3a Marxa Pujada a Pallerols!


Ara tranquil·litat, la sort ja està tirada, ara tot ha de sortir bé i a l'arribada sabrem si els corredors han gaudit del recorregut.

La gent comença a muntar tot el tema de la torrada, taules, carpes, etc. Per altra banda Max ja comença a muntar els trofeus, quin goig fan una vegada ho te tot muntat!

L'espera es fa curta en un no res ja ens diuen que arriben els 1rs corredors de la marxa, que ràpids! i poc a poc ja van arribant tots els altres. De vegades tots a munts, de vegades molt espaiats, però poc a poc Manel, Víctor i Pedro els controlen a tots. Fan molt bona cara, es veu que el recorregut els agrada. Bona feina! Així anem passant el temps, i ens diuen que els 1rs corredors de la Marató ja no tardaran en arribar. Així que Joan i David, preparats per a fitxar-los a tots. Ja es veu al fons un corredor, bé de groc, és Albert Giné, quin temps! 3h43min, bat el rècord de la 1a Marató! El veig content, bona senyal, vol dir que tot ha anat bé, això ens dona ànims. En poc, ja comencen a arribar els corredors de la marató el 2n, Jose Manuel Menero, i el 3r, Adolf Aguiló, completen el podi masculí. Ara ja tenim feina de veritat, no para d'entrar gent, tots molt contents, quina gran alegria per a nosaltres, tot va sobre perfecte, no ens podem queixar. La fotògrafa, Soraya, no para de tirar fotos de l'arribada, a tothom li agrada tindre el seu record.
Així, casi sense donar-nos conte ja han passat 7 hores des de la sortida, cap incident greu, i ens comenten que ja arriben els últims corredors, quin grupet, ells també mereixen el seu reconeixement, moltes abraçades a meta i alguna llàgrima, és admirable l'esperit de superació que te la gent.
Ja! ja està? si, ja està! ja han arribat tots! tanquem els ordinadors, trèiem les classificacions i la feina està feta. Els trofeus s'han entregat, la gent ens dona les felicitacions, ara tots tenen la panxa plena, menys nosaltres, jeje, i crec que les cares son de satisfacció. De satisfacció els que han guanyat, de satisfacció els que han participat i de satisfacció els que han pogut acabar, que no és poc. Tot això, ens fa posar cara a nosaltres de felicitat, de felicitat per fer la feina ben feta, de satisfacció per veure que la gent està contenta. Això no te preu! Ganes per la propera? persupost!

Tota la feina que comporta tot això te la seva recompensa en un matí. Sembla breu, però ja us dic que dura per un any sencer. Un any de noves il·lusions, que, si ningú intenta esguerrar-les, i si no hi ha cap imprevist, donaran lloc a la 3a Marató de la Fageda i a la 4a Pujada a Pallerols!!!

I per finalitzar, voldria fer uns agraïments:

- Per als patrocinadors: Sense ells, les coses serien molt difícils. La situació no permet grans alegries, però tots ells ens han ajudat en els ulls tancats, això s'agraeix de tot cor!

- Per als voluntaris: Gràcies, gràcies ja que sense vosaltres, la marató passa de ser una cursa normaleta a ser una cursa gran, molt gran. Tots els avituallaments plens de voluntaris animant, les barres del menjar, la torrada, l'entrega de dorsals, gent fent fotografies, bé, segur que hem deixo alguna cosa, però de veritat gràcies a tots!

- Per als caps pensants: Joan i Joaquin, els directors d'orquestra de la marató i de la marxa. En les mateixes ganes del 1r any, en ganes de fer-ho bé i en ganes de que la gent s'ho passo bé. Xeics, si l'any passat va anar per poc treure l’excel·lent, enguany l'hem aconseguit, enhorabona!

- I per finalitzar l'enhorabona a tots els corredors: Tant als de la marxa, com als de la marató. Sense vosaltres no seriem res, vosaltres doneu el si o el no, i crec que ens heu donat el si, i espero que per a molt de temps. Gràcies a tots, gràcies per vindre a la nostra terra, a la nostra muntanya, gràcies per donar els ànims i les ganes per a poder dir, que l'any vinent, us esperem a tots! No volem que falte ningú! Fins 2012!

Bé, i això és tot, ja he donat una bona "tabarra", però l'ocasió ho mereixia.

Ara ja si! s'ha acabat la 2a Marató de la Fageda i la 3a Marxa Pujada a Pallerols!

Fins el 2012!!!

Gràcies a tots!!!


By Rafalguerí.